Quality Body

                Med kropp och sinne i fokus

En terapeut kan inte lösa alla problem, därför finns det så många olika. Några bra telefonnummer att känna till:

* Pilates, för dig som vill bygga stabilitet i kroppen, och för livet förebygga ryggproblematik som ryggskott, diskbråck eller efter att du har haft problem med ovanstående och har blivit opererad och behöver rehabiliteras. Pilates hjälper dig också att bryta ”gamla mönster” i kroppen och jobba upp en bättre hållning, öppna upp bröstet, rätta upp svanken osv.
Superviktigt att bygga inre styrka och stabilitet även om du vill bli starkare på att lyfta tunga vikter, träna hårt och explosivt, om du är dansare, eller jobbar med fysiskt krävande yrken.
Kontakta då Eva Söderholm - 073 040 49 42


* Naprapati, för dig som tränar hårt och mycket och behöver snabbt korrigera ett tillstånd eller obalans i rörelseapparaten för att snabbt återgå till träning.
För dig som har kroniska problem som spänningar, nervutstrålningar, låsningar etc, och särskilt akuta besvär som nackspärr, ryggskott, låsningar, sträckningar etc.
Kontakta då Claes Wallenberg (norr om stan) 070 756 72 10, www.betterandbetter.se
Peter Lundgren (söder om stan) – www.peternaprapat.se

Monocrom ljusterapi. Monocrom metoden använder korta belysningar där klienten själv väljer sin ljusdos. Ljuvlig estetisk avslappning och effektiv uppladdning för psyket. Hjärnan absorberar vackert skimrande ljusfärger och använder dessa som visuell drivrutin. Genom ögonens ljusintag tillförs kroppens celler nödvändig biologisk information. Ljus och färg ingår i ett större hälsoparadigm som under de sista årtiondena starkt expanderat. Tonvikten ligger inte mera på botande av plågsamma krämpor utan på personlig stimulans med influenser från dans, yoga, massage, diet, bad, arom, ljud, ljus, beröring. 
Kontakta då Karl Ryberg – 08 650 00 77, karl@monocrom.se 

* Shiatsu & Akupunktur. Det är en energibehandling som skapar en förändring i kroppen och sinnet genom arbete med kroppens meridianer och akupunkturpunkter. Detta är en metod som lyfter upp och stärker kroppens naturliga förmåga att läka och balansera sig själv. Behandlingen påverkar inte bara den fysiska kroppen, utan också personens andliga, psykologiska och emotionella kropp/tillstånd. Detta är på grund av att behandlingen är fokuserad på att programmera om ‘mjukvaran’ i kroppen snarare än att jobba med ‘hårdvaran’ -fysiska kroppen, så som i t.ex. massage.
Kontakta då Jeremy Halpin – 070 752 32 81 , www.jeremyhalpin.com

* Ashtanga/Rocket Yoga, för dig som vill bygga styrka, flexibilitet, stabilitet, balans, bli av med stress, förebygga stelhet och skador, vill träna något annorlunda än vad erbjuds på gym, och hitta in i dig själv. Yogan normaliserar dessutom blodtrycket, ämnesomsättning, stimulerar peristaltiken
(tarmrörelser), ökar sömnkvalitet, höjer koncentration och fyller dig med energi för dagen.
Kontakta då Anders Asker – 070 284 82 85