top of page

SHIATSU - är en japansk energibehandling som skapar en förändring i kroppen och sinnet genom arbete med kroppens meridianer och akupunkturpunkter.

Detta är en metod som lyfter upp och stärker kroppens naturliga förmåga att läka och balansera sig själv.

Behandlingen påverkar inte bara den fysiska kroppen, utan också personens andliga, psykologiska och emotionella kropp/tillstånd.

Detta är på grund av att behandlingen är fokuserad på att programmera om ‘mjukvaran’ i kroppen snarare än att jobba med ‘hårdvaran’ -fysiska kroppen, så som i t.ex. massage.

Behandlingen utförs på golvet, på en madrass, med kunden fullt påklädd (gärna i mjuka kläder) då vi inte tittar på hud eller kroppsstruktur under en Shiatsu behandling. ‘Pressur’ under behandlingen används inte för att påverka muskulaturen eller andra vävnader i kroppen, men fokuserar på att nå djupare och hitta en dialog med energikroppen, snarare än med den fysiska kroppen. Med det sagt, så är muskelavslappning och dämpad smärta är enbart sidoeffekt av en djupare energy behandling. 

I början av behandling används Hara diagnostik (Reflexzoner i magregionen), för att se vad kroppen behöver få hjälp med just då. Behandlingen i sig tar ca 50 minuter och kan innebära allt ifrån lätt till hårt och bestämt tryck över olika punkter, meridianbanor och områden i kroppen som är i obalans. Effekten kan vara mycket avslappnande och det händer ofta att kunden ”somnar”. Det är då som kroppen läker och spontana kroppsryck, känslor, bilder, färger, drömmar, osv kan upplevas av kunden, under tiden. Behandlingseffekten jobbar ‘övertid’ och pågår i dagar efter utförd behandling, så olika förändringar kan förekomma, allt ifrån emotionella till fysiska. Därför rekommenderas det att man väntar minst en vecka emellan Shiatsu behandlingarna för att det ska finnas tid för kroppen att sätta sig in i nya mönster.

Det finns inga kontraindikationer för denna behandling. Hur som helst, skulle jag rekommendera att avstå från att bli behandlad om du är gravid, under första 3 månader.

Målet med Shiatsu är att koppla ihop det medvetna och det undermedvetna. Skapa förståelse över varför vissa symptom kommer upp och hur man undviker återfall. Det leder till en hel del personlig utveckling och många ”Aha-upplevelser” under och mellan behandlingarna. I en frisk kropp där energin flöder fritt, finns det ingen plats för sjukdomar.

bottom of page